Wat klanten zeggen

Binnen 5 maanden succesvol in loopbaanswitch

“Ik werd boventallig en kreeg 4 maanden later mijn ontslag.  Mijn zelfvertrouwen was laag, maar ik wist dat ik wilde switchen naar een ander beroep. Ik had geen idee hoe ik daarin werk kon bemachtigen, want solliciteren was voor mij alweer meer dan 10 jaar geleden. De begeleiding oversteeg mijn verwachtingen. Door de aanmoediging van Hanneke en haar positieve instelling kreeg ik meer zelfvertrouwen. Met de opdrachten kreeg ik een duidelijker en positiever beeld van mezelf. Mijn kwaliteiten zijn beschreven in een persoonlijk profiel, dat we opgenomen hebben in een moderne versie van mijn CV. Dat samen met mijn nieuwe LinkedIn–profiel hebben ervoor gezorgd dat ik een baan vond. Bovendien heeft Hanneke me in de praktijk laten zien dat netwerken werkt, ze heeft me een netwerkcontact aangeboden, waar ik met plezier mee heb gesproken. Hanneke is professioneel en heeft een warme persoonlijkheid. Binnen 5 maanden kon ik aan de slag als ziektevervanger, aansluitend werk ik nu als part-timer met een jaarcontract. Precies wat ik wilde!”

Dorrie, eerstegraads docent Engels

Coaching van professionals;  confronteren van collega’s

“De organisatie waar ik werk moest vanwege externe omstandigheden een cultuuromslag maken. Daarbij werd er van mij ander gedrag verwacht dan ik tot dan toe had laten zien.   Om problemen te voorkomen, ging ik geen confrontatie met collega’s aan. Mijn beoordeling was onder de maat. Het was al snel duidelijk dat de gesprekken met Hanneke geen routinegesprekken waren, waar ik toch elke keer weer op een gezonde manier enige spanning voelde. In de loop van de gesprekken werd mij wel duidelijk dat ik zelf toch ook moet veranderen. Hoe zwaar het me soms ook valt. Het resultaat is dat ik sneller mijn mening en advies geef dan voorheen, ook al is dit is niet altijd een positief verhaal. Ik leg nu openlijk de vinger op de zere plek. Alhoewel duidelijke communicatie een uitdaging voor mij zal blijven, ga ik nu de confrontatie aan. In mijn laatste beoordelingsgesprek heeft mijn leidinggevende aangegeven dat ruim voldoende presteer.”

M.B.

Outplacement naar aanleiding van re-organisatie

“Ik heb Hanneke ervaren als een spontane en alerte loopbaancoach. Ik kon met mijn onzekerheid bij haar terecht. Met een goed CV en een goede voorbeeldbrief, heb ik een nieuwe werkgever gevonden voor een tijdelijke baan.”

Melika, pedagogisch medewerker

“In het outplacement heeft Hanneke steeds maatwerk geleverd. In mijn zoektocht tussen eigen bedrijf, studie of baan in loondienst heeft Hanneke me steeds op constructieve wijze gevolgd, zodat ik de kans kreeg om gefundeerde keuzes te maken. Netwerken is voor mij niet natuurlijk, maar met de begeleiding van Hanneke ben ik dit toch gaan doen en heb ik voldoende ervaring op kunnen doen om het met vertrouwen zelf te kunnen. Bovendien is Hanneke open en duidelijk, ze benoemt ook de moeilijke dingen, waardoor ik een vollediger beeld heb van hoe ik op anderen overkom. Ik heb een heel duidelijke zoekrichting, een focus, waarbij ik balans heb gevonden tussen werken en studeren. Ik weet wat ik wil en heb genoeg informatie en vertrouwen gekregen, dat ik dat zelf nu kan gaan vinden.”

Sabine Veugen, assistent leidinggevende kinderopvang

“Hanneke heeft me goed geholpen. Ze was altijd direct bereikbaar via de telefoon of per mail, en ook meteen behulpzaam. Omdat ik het lastig vind om een CV en sollicitatiebrief te schrijven, hebben we dat samen gedaan. Hanneke is medelevend, oprecht en eerlijk. Nu na het outplacement weet ik op welke beroepen ik me richt en waar ik de vacatures kan vinden. Ook heb ik geleerd dat ik mensen die ik ken, kan vragen me te helpen. Hoe lastig ik dat ook vind, ik leg nu wel contact met mensen waarvan ik denk dat ze iets voor me kunnen betekenen.”

Laura, gastvrouw/groepshulp kinderopvang

“Toen ik boventallig werd verklaard, was ik het vertrouwen in de toekomst kwijt. Hanneke heeft me met haar begripvolle manier van begeleiden opgepept. Ik ben weer in mezelf gaan geloven; mijn zelfvertrouwen is terug. Ik heb mezelf gegund om tot het eind te genieten van mijn werk, en nu ik daadwerkelijk werkloos ben, ga ik hard aan de slag om een nieuwe baan te vinden. Ik weet wat ik waard ben, en heb genoeg geleerd om zelf verder te gaan.”

Diana, groepshulp

“Hanneke heeft me heel prettig begeleid; ik voelde me altijd op mijn gemak en door haar gehoord. Ze heeft me geholpen met de vragen die ik had.”

Anjes, groepshulp

“Hanneke stond direct klaar met concrete antwoorden en adviezen. Bovendien was zij duidelijk en to-the-point. Ze sloot altijd aan bij waar ik op dat moment mee kwam, en door haar vertrouwen en humor ben ik goed geholpen. De begeleiding van Hanneke was deskundig; ze wist te achterhalen wat mijn motivatie en kracht was, en dat goed te verwoorden voor mijn CV en brieven.”

Hakima, praktijkopleider