Heroriëntatie op je loopbaan

Je bent al een behoorlijk aantal jaren aan het werk, maar steeds vaker bekruipt je het gevoel dat dit werk het toch niet helemaal voor je is. Hieronder enkele onderwerpen waarvoor mensen naar mij toekomen:

  • Ik werk een aantal jaren, maar voel dat dit niet de voldoening geeft die ik zoek. Ik wil eens nadenken over wat ik eigenlijk wil gaan doen, welk werk past goed bij mijn passie, drijfveren en kwaliteiten.
  • Ik ben moe, heb geen energie meer, ook thuis kom ik nergens meer aan toe. Zo gaat het niet langer; ik vind het moeilijk om toe te geven, maar kan zo niet langer werken.
  • Ik ben een professional, doe het werk al jaren, en je kunt me een specialist noemen. Ik denk erover om mijn specialisme als zelfstandig ondernemer in te zetten. Hoe pak ik dat aan?
  • Ik heb jaren gewerkt, met veel plezier, maar de laatste tijd merk ik dat het idee dat ik dit tot mijn pensioen moet gaan doen me benauwt. Dit is het moment om me te bezinnen op de rest van mijn werkzame leven: wat zou ik nog meer kunnen doen?

Hoe ga ik te werk?

Begeleiding in de vorm van loopbaancoaching geeft je zicht op wat je drijft, prikkelt en uitdaagt, maar ook op wat je belemmert om een volgende stap te zetten. Het gaat dus om tijd en aandacht besteden aan de vragen: wie ben ik? wat kan ik? wat wil ik? om van daaruit zelf de regie in handen te nemen.

Jouw vraag en het doel van de begeleiding zijn het uitgangspunt van mijn werkwijze. Jouw vraag kan verschillende oorzaken hebben: minder motivatie, behoefte aan een nieuwe uitdaging, een nieuwe levensfase met andere wensen voor (zinvoller) werk, het gevoel niet volledig tot  je recht te komen of je bent van de ene baan in de andere gerold zonder daar zelf bewust voor gekozen te hebben.

Afhankelijk daarvan besteden we aandacht aan de levensloop en levensthema’s, waarden, kwaliteiten, valkuilen en belemmeringen en je persoonlijke voorwaarden voor vitaliteit en zingeving.

Eventueel kan de loopbaanbegeleiding aangevuld worden met onderdelen uit het outplacement traject, wanneer je ook daadwerkelijk een andere baan gaat zoeken.

Resultaat

Je weet beter wie je bent en wat je werkelijk wilt in je werk. Je hebt je wensen en doelen concreet gemaakt en je gaat goed voorbereid de arbeidsmarkt op. Aan het eind heb je meer zelfinzicht, een realistisch plan van aanpak waarmee je de volgende stap kunt zetten en het zelfvertrouwen om dat ook daadwerkelijk te gaan doen.

Informatie

De inhoud en begeleiding wordt afgestemd op jouw specifieke vraag. Heroriëntatie op je loopbaan duurt 3 tot 6 maanden, waarin je eens in de 3 weken een gesprek hebt met je coach. Bel 06 522 33 068 voor een oriënterend gesprek of reageer via het contactformulier.