Outplacement

Je raakt binnenkort je baan kwijt en krijgt van je werkgever een budget mee voor outplacement. Hieronder enkele onderwerpen, waarbij ik je kan helpen:

  • Ik zoek een nieuwe baan. Ik kan heel goed iemand gebruiken die me daarbij helpt, want het is al lang geleden dat ik heb moeten solliciteren. Hoe solliciteer je tegenwoordig?
  • Ik ben boventallig verklaard en word binnenkort ontslagen, dit is voor mij het moment om te onderzoeken wat ik eigenlijk voor werk wil gaan doen, en of het ook reëel is dat na te streven.
  • Ik zoek iemand die weet hoe je de kans op een nieuwe baan zo groot mogelijk maakt en me daar ook praktisch bij helpt. Iemand die weet hoe ik me moet verkopen, hoe ik mijzelf het beste in de arbeidsmarkt zet, zodat ik opval tussen al die andere brieven en CV’s op het bureau van een personeelsfunctionaris.
  • Mensen krijgen vaak een nieuwe baan met een ‘kruiwagen’. Hoe kom ik aan een ‘kruiwagen’, die mij ergens naar binnen rijdt?

Hoe ga ik te werk?

Bij outplacement ga je op zoek naar een nieuwe baan. Het vinden daarvan vergt focus en doorzettingsvermogen en begint met keuzes maken. Ik begeleid je intensief, zodat jij jouw keuzes om kan zetten in een duurzame toekomst.

Het traject binnen outplacement bestaat uit 3 fases:

1. Oriëntatie op jezelf: wat kun je goed, wat doe je graag en wat zijn belangrijke drijfveren voor jou in je werk.  Zingeving en de vertaling daarvan in een loopbaan horen hier ook bij: waarvoor ben ik op deze wereld geschopt? Deze fase levert een aantal concrete functies op, die passen bij jouw passie, vaardigheden en eigenschappen en capaciteiten. Bovendien zijn ze op realiteit getoetst in de huidige arbeidsmarkt.

2. Voorbereiding op de arbeidsmarkt: in deze fase bereid je je zo goed mogelijk voor om de arbeidsmarkt op te gaan. Hier werken we samen aan een onderscheidend CV, een LinkedIn account, een goede brief en ook een overzicht van bedrijven waar je wilt werken. Je weet wat netwerken inhoudt en ook hoe je dat het beste kunt aanpakken.

3. Je begeven op de arbeidsmarkt. Waar en hoe vind ik vacatures, hoe ga ik het beste met vacatures om, hoe maak en onderhoud ik contact met mensen uit mijn netwerk, hoe kom ik het beste tot mijn recht in een sollicitatiegesprek, dat zijn zaken die we in deze fase bespreken. In deze fase adviseer ik je en kunnen we gesprekken oefenen, of dit nu telefoon-, sollicitatie- of netwerkgesprekken zijn.

Resultaat

Je weet beter wie je bent en wat je werkelijk wilt in je werk. Je hebt je wensen en doelen concreet gemaakt en je gaat goed voorbereid de arbeidsmarkt op. Dat resulteert meestal in een duurzame nieuwe baan, maar levert zeker kennis over de meest recente manier van solliciteren. Dit stelt je in staat om niet alleen nu, maar ook later in je loopbaan van baan te wisselen.

Informatie

De inhoud en begeleiding wordt afgestemd op jouw specifieke vraag. Een outplacementtraject duurt vaak 6 tot 9 maanden waarin je eens in de 2 tot 3 weken een gesprek hebt met je coach. WesselsWerkt staat midden in de samenleving en beschikt over uitstekende netwerken. Bel me op 06 522 33 068 voor een vrijblijvend oriënterend gesprek of reageer via het contactformulier.